Vaatlaser

Coupe rose en kleine spataders kunnen verwijderd worden met deze laser.

 

Wat is het?

Verwijderen van bloedvaten in de huid met laser is een veilige technologie die toelaat esthetisch storende bloedvaten bij zowel vrouwen als mannen te verwijderen. De laser werkt via het selectief opwarmen van het bloedpigment (hemoglobine). Een gebruinde huid is geen belemmering voor deze laser.

Wat is de procedure?

Na een onderzoek van de huid wordt een behandelingsschema opgesteld. Door de keuze van de golflengte en de pulsduur van het laserlicht wordt de energie selectief opgenomen in het hemoglobine van de rode bloedcellen. Dit veroorzaakt een “microscopische” opwarming van het bloedvat waardoor het dicht gaat. Door de selectiviteit van het laserlicht worden de andere huidstructuren gespaard. De warmte ontwikkeling wordt wel gevoeld als een kortstondige branderige prik.Een lokale verdoving is meestal niet nodig. Indien de huid te gevoelig is kan deze verdoofd worden met een crème.

Wat kan er behandeld worden?

Deze laser wordt voornamelijk gebruikt voor de coupe rose in het gelaat en eventueel in de décolletéstreek. Oppervlakkige spataders op de benen komen ook in aanmerking. Bij diepere spataders is een sclerotherapie aangewezen. Indien de adertjes te fijn worden kan een fractionele laser (FRAXEL°) beter helpen.

Hoeveel zittingen zijn er nodig?

Dit is sterk afhankelijk van de regio en het type en aantal bloedvaten. Voor het gelaat is dit meestal 2 tot 3 zittingen.

Wat zijn de bijwerkingen?

Onmiddellijk na de behandeling kan de huid wat rood zien gedurende enkele uren. Uitzonderlijk kunnen er kleine korstjes optreden die in regel genezen zonder een spoor na te laten.

Wat zijn de voorzorgen?

Bij behandelingen in het gelaat bij patiënten die gevoelig zijn aan koortsblaasjes wordt preventief een anti-Herpes medicatie voorgeschreven. Na de behandeling is het best blootstelling aan de zon te vermijden gedurende 2 weken. Contact met water moet niet vermeden worden. Cosmetica mogen terug aangebracht worden de dag na de ingreep.