Huidziekten

De overheid heeft ons gevraagd maatregelen te nemen om de overdracht van SARS-CoV-2 virus (Corona) tot een minimum te beperken in de artsenpraktijken buiten het ziekenhuis.Indien u ziek bent met koorts, hoesten, niezen, spierpijnen, pijn in borstkas of ademnood vragen wij u de afspraak telefonisch of per mail op dr.snauwaert@gmail.com te annuleren. In voorkomend geval neemt u best telefonisch contact op met uw huisarts. Hij of zij kan best oordelen of u een test nodig heeft of naar het ziekenhuis moet.

Alle niet dringende contacten zoals behandelingen met vaatlaser, haarlaser, fraxel laser, verstrakkingslaser, spuiten van aders, inspuitingen botox worden best uitgesteld tot na de epidemie. We zullen u zo snel mogelijk een nieuwe afspraak aanbieden van zodra dit terug kan.

We blijven beschikbaar op de praktijk voor dringende problemen of noodzakelijke behandelingen.
We zullen iedereen die een afspraak heeft persoonlijk opbellen zodat we de consulten kunnen spreiden in de tijd en er voor zorgen dat u geen contact heeft met andere patiënten.

We zullen u vragen bij het binnenkomen de handen met gel te ontsmetten en wij dragen maskers en handschoenen voor u en onze veiligheid.

De duur van de consultatie moeten we beperken tot het strikt noodzakelijke. Hoe korter het contact, hoe minder risico op overdracht van het virus.

Indien u op consultatie moet komen willen we u vragen zoveel mogelijk alleen te komen of u maximaal door 1 persoon te laten vergezellen.

Wij hopen op uw begrip voor deze moeilijke en zeer uitzonderlijke situatie en hopen op deze manier de epidemie onder controle te houden zodat onze gezondheidszorg niet overbelast wordt.

Ziekten en Symptomen

In de dermatologie zijn meer dan 3000 soorten huidziekten beschreven. In deze rubriek worden enkele veel voorkomende huidziekten schematisch voorgesteld.

 • Acne

  Wat is acne? Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide […]
 • Actinische Keratosen

  Wat zijn actinische keratosen? Actinische keratosen, ook wel zonlichtbeschadigingen genoemd, zijn meestal kleine, veelal ruw aanvoelende verhoornde plekjes van de huid. De kleur varieert van huidkleurig tot rood of bruin. Deze huidafwijkingen ontstaan op de […]
 • Alopecia Areata

  Wat is alopecia areata? Alopecia areata is een huidaandoening waarbij plotseling kale plekken ontstaan in behaarde gebieden. De kale plekken zijn in de regel rond of ovaal van vorm. Alopecia areata kan beperkt blijven tot […]
 • Huidkanker

  Hieronder vindt u een dossier rond huidkanker en hoe u de verschillende vormen vroegtijdig zelf kan diagnoseren.